18 Şubat 2013 Pazartesi

Erkekler internetten alışverişi keşfetti!

Kadınlar mı erkekler mi internetten daha çok alışveriş yapıyor diye sorsalar, büyük bir çoğunluğumuz “kadınlar” diye cevap verir. Fakat bu genel yargı, bir araştırmanın sonuçlarına göre çürümüş görünüyor.


Ülkemizde son dönemde internetten alışveriş çılgınlığı almış başını gidiyor. Gözlemlerimiz bu yönde. Türk tüketicisinin internetten alışveriş çılgınlığı almış başını gidiyor, gözlemlerimiz bu yönde. Türk tüketicisinin online alışverişe ilişkin tercihlerini ortaya koyan araştırmaya göre, erkekler internetten alışveriş yaparken daha çok para ve zaman harcadığı kanıtlandı.
Alışveriş verileri gösteriyor ki, erkeklerin de kadınlardan az kalır yanı yok. Kadınlara oranla internette iki kat daha fazla vakit geçiren erkekler, bir alışveriş için ortalama 75 TL harcıyor, kadınlar ise 60 TL. Kadınlar için alışverişin 1 saat 26 dakika, erkekler 3 saat 4 dakika alışverişte vakit geçiriyor. Erkeklerin alışveriş skalasına bilgisayar, giyim, aksesuar, cep telefonu, kol saati, fotoğraf makinesi, ve oyun konsolu giriyor...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder